Knihovna ocenila vítězné práce v soutěži Jižní Morava čte

14.11.2018 20:45

Ve středu 14. listopadu v 16 hodin se v knihovně konalo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Jižní Morava čte.  Téma letošního roku bylo MŮJ KRAJ, MOJE MĚSTO, MOJE OBEC ZA STO LET. Do soutěže se přihlásilo 19 dětí, odevzdáno bylo 17 soutěžních prací. Z šesti soutěžních kategorií:

I.     Literární soutěž (8-10 let)

II.    Literární soutěž (11-15 let)

III.   Výtvarná  (4-7 let)

IV.   Speciální literárně výtvarná: soutěž pro kolektivy (8-15 let)

V.    Audiovizuální: soutěž pro kolektivy (8-15 let)

VI.   Výtvarná: soutěž pro kolektivy (4-7 let)

byly obsazeny tři: 

II.   Literární soutěž (11-15 let), 
IV.  Speciální literárně výtvarná: soutěž pro kolektivy (8-15 let),
VI.  Výtvarná: soutěž pro kolektivy (4-7 let).

Velkým dílem přispěly do soutěže děti Základní školy a mateřské školy Rozdrojovice, zejména zásluhou paní učitelky Renaty Justové. Pod vedením paní učitelky Justové se děti  5. třídy s nadšením sobě vlastním pustily do doslova barvitého vykreslení  budoucnosti obce Rozdrojovice za 100 let.

A jak si děti představují budoucnost své obce?

„Rozdrojovice je už vcelku slušné město!! Má už 20 000 obyvatel. Protože byl známí obrovskou školou, wellness komplex a dost velkým hřištěm. Je tam spousta domů a skvělé pochoutky z cukrárny a místní restaurace známé po celém světě. Konají se tam také předpremiéry různých super filmů. Kousek od centra na obrázku je krásný městský park, Mají zde rozsáhlou ZOO, která je také velmi známá svýma velkýma pandama. Město se má čím dál líp a je čím dál víc rozsáhlé. Naše Rozdrojovice.“

Z vítězné práce v kategorii IV., autorky:Terezka Cikánková, Vanda Krejcarová, Karolína Langerová, Agátka Ingrštová.

Vítěz II. kategorie: Ondřej Zobač

Vítězové VI. kategorie: Deniska Volfová a Lucinka Handlová

Hlavní cenou pro kolektivy v mladší kategorii bude návštěva divadelního představení Alenka v říši divů v Divadle Polárka, ve starší kategorii Prezidenti: Cesta tam a zpět. Cenou pro vítěze ve II. kategorii bude divadelní představení Hvězdný cirkus v Hvězdárně a planetáriu Brno.

Všechny vítězné práce postupují do krajského kola v Moravské zemské knihovně v Brně.

VŠEM VÍTĚZŮM SRDEČNĚ GRATULUJEME!

Výtvarné práce žáků ze Základní školy a mateřské školy Rozdrojovice budou vystaveny ke zhlédnutí při konání  1. rozdrojovického vánočního jarmarku v neděli 25. listopadu 2018 v prostorách Hostince U Helánů.

Projekt Jižní Morava čte je financován Jihomoravským krajem.